انتشار نماگرهای اقتصادی فصل پاییز سال 95 توسط بانک مرکزی
منبع : بانک مرکزی
بر اساس نماگرهای اقتصادی فصل پاییز ۹۵ که از سوی بانک مرکزی منتشر شده، تراز حساب جاری خارجی کشور ۱۱۹۱۵ میلیون دلار و کل بدهیهای خارجی در پایان دوره، ۷۸۴۰ میلیون دلار بوده است.
نماگرهای اقتصادی فصل پاییز سال ۹۵ که از سوی بانک مرکزی منتشر شده نشانگر آن است که تراز حساب جاری به ۱۱۹۱۵ میلیون دلار، تراز بازرگانی(حساب کالا) به ۱۶۰۳۶ میلیون دلار، صادرات کالا بر اساس نرخ فوب ۶۰ هزار و ۲۹۲ میلیون دلار، واردات کالا بر اساس نرخ فوب ۴۴ هزار و ۲۵۶ میلیون دلار بوده است.
همچنین کل بدهیهای خارجی در پایان دوره به ۷۸۴۰ میلیون دلار رسید که البته نرخ دلار آمریکا به طور متوسط در بازار بین بانکی ۳۱ هزار و ۰۶۶ ریال بوده است.
روایت بانک مرکزی از رشد متغیرهای بخش پولی
در این میان نرخ رشد متغیرهای بخش پولی در آذرماه امسال نسبت به پایان سال قبل نیز حکایت از آن دارد که نقدینگی ۱۶.۵ درصد، پول ۱۲.۷ درصد و شبهپول۱۷.۱ درصد رشد داشته است.
در این مدت همچنین، سپردههای بخش غیردولتی با ۱۷.۵ درصد افزایش روبرو بوده است.
وضع مالی دولت
نماگرهای اقتصادی فصل پاییز در حوزه وضع مالی دولت حکایت از آن دارد که درآمدها ۲۹۵.۶ هزار میلیارد ریال، پرداختهای هزینهای ۴۴۹.۲ هزار میلیارد ریال، واگذاری داراییهای سرمایهای ۱۷۷.۹ هزار میلیارد ریال و تملک داراییهای سرمایهای ۳۶ هزار میلیارد ریال بوده است.
در این میان کسری تراز عملیاتی و سرمایهای به۱۴.۷هزار میلیارد ریال رسیده است.
بورس اوراق بهادار تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در سه ماهه سوم سال جاری ۸۰ هزار و ۱۲۳ واحد را نشان میدهد که بر این اساس، ارزش سهام و حق تقدم معاملهشده ۱۱۹.۶ هزار میلیارد ریال بوده است.
در این مدت، حجم سهام و حق تقدم معاملهشده نیز ۵۵.۵ میلیارد سهم بوده است.
رشد تولید ناخالص داخلی
نماگرهای اقتصادی فصل پاییز حکایت از آن دارد که رشد تولید ناخالص داخلی با نفت ۱۵.۷ درصد و بدون نفت ۴.۶ درصد بوده است. در این میان تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه ۳۱۰۴ هزار میلیارد ریال بوده است.
تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ۵۳۹ هزار میلیارد ریال، هزینههای مصرفی بخشخصوصی ۱۶۲۵ هزار میلیارد ریال را نشان میدهد.
در این میان هزینههای مصرفی بخش دولتی نیز ۳۸۲ هزار میلیارد ریال را نشان میدهد.
تغییرات شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی
نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به آذرماه سال ۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل۸.۶ درصد بوده این در حالی است که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در آذرماه امسال نسبت به ماه قبل ۱.۴ درصد و در خردادماه نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۹.۲ درصد بوده است.